Dana 20. ožujka u prostorijama Osnovne škole Stjepana Cvrkovića u Starim Mikanovcima održana je konferencija Projekta Zaželi, koji se financira u iznosu od 100 % iz Europskog socijalnog fonda.

Provedba projekta započela je 8. siječnja u trajanju od 30 mjeseci. Ovim projektom zaposlili smo deset žena s područja Općine Stari Mikanovci koje će pružati podršku za 75 korisnika. Cilj projekta je smanjenje nezaposlenosti žena u nepovoljnom položaju, povećanje kvalitete života i briga o osobama starije životne dobi, osoba u nepovoljnom položaju ali i osoba s invaliditetom.

Nama to kao zajednici puno znači, znači da imamo jednu sigurnost u sljedeće dvije godine, rekao je načelnik općine Stari Mikanovci Mario Milinković. O drugom cilju, Obrazovanje i osposobljavanje žena iz ciljnih skupina je dodao:

Svaka žena će imati priliku proći edukaciju, odnosno prekvalifikaciju za novo zapošljavanje i to će im sigurno puno značiti jer će dobiti novo zvanje i novu prekvalifikaciju.

Zaposlili smo baš žene u nepovoljnom položaju, sve su iznad 50 godina, većinom su u lošijem imovinskom stanju, uspjeli smo izaći u susret maksimalno kako njima tako i korisnicima kojima je potrebna pomoć. Važno je da korisnici dobivaju i pakete u iznosu do 200 kuna mjesečno za higijenske potrepštine, ono nešto najnužnije što im je potrebno – izjavila je za Vinkovačku televiziju Koordinatorica projekta Melita Vranješević.

Jako mi je dobro došao ovaj posao, nakon 20 godina ostala sam bez posla, s 55 godina starosti i 20 godina radnog staža – riječi su Marije Težak koja naglašava da osim pomoći starijim osobama ponajviše valja istaknuti njihovu potrebu za društvom. Ujutru nas čekaju, skuhamo kavu, sjedimo i razgovaramo, odemo u ljekarnu, poštu i napravimo sve što im treba.

Jedna od zaposlenih žena je i Marica Jandrić, srčano se primila posla – Imam osam korisnika, što treba to uradimo, njima najviše treba društvo i razgovor jer su većinom sami, djeca su svako na svojoj strani. Psihička i moralna podrška.

Zaželi Mikanovci

Zaželi Mikanovci

Zaželi Mikanovci

Zaželi Mikanovci

Zaželi Mikanovci

Zaželi Mikanovci

Zaželi Mikanovci

Projekt ZAŽELI mnogima je vratio osmjeh na lice i bolje sutra.